Vår styrelse

Tord Magnuson

Styrelseordförande

Tord G. Magnuson var aktiv i grundandet av Interpeace Sweden och är idag ordförande för stiftelsens styrelse. Tord är företagsledare och ägare av Devisa AB. Han är generalkonsul för Mauritius i Sverige och har under många år varit representant för Air Mauritius och Charles River Associates CRA. Tord är även medlem av WPO World Presidents’ Organization och har suttit i dess internationella styrelse. Han är gift med prinsessan Christina som är den yngsta av Kung Carl XVI Gustafs systrar.

Scott M. Weber

Vice ordförande

Scott M. Weber utsågs till Interpeaces generaldirektör år 2005 av Martti Ahtisaari, dåvarande ordförande (2000-2009) i Interpeace internationella styrelse, tillika 2008-års Nobelpristagare och Finlands f.d. president. 2010 nominerades Scott till en andra 5-årig period som Interpeace generaldirektör av styrelsen med styrelseordförande John A. Kufuor, Ghanas f.d. president i spetsen. Han är medlem av Young Presidents’ Organization (YPO), The Chatham House och styrkommittén för Geneva Peacebuilding Platform. År 2009 utsågs han till Young Global Leaders (YGL) av World Economic Forum.

Carin Götblad

Carin Götblad är idag regeringens samordnare mot våld i hemmet. Hon är utbildad polis och advokat. Carin har arbetat som kommissionär för Stockholms, Värmlands och Gotlands län.

Peter Elam Håkansson

Peter Håkansson är grundare av East Capital, där han leder investeringsteamet. Peter har sedan nittiotalet arbetat med tillväxt- och frontiermarknaderna. Peter tilldelades utmärkelsen Guldstjärnan av Dagens Industri och Morningstar som bästa fondförvaltare inom den ryska fondkategorin.

Magnus Kindstrand

Magnus Kindstrand är advokat med affärsjuridisk bakgrund. Han arbetar för den affärsledande advokatbyrån, Mannheimer Swartling.

Krister Kumlin

Krister Kumlin är f.d. svensk ambassadör. Han kom till utrikesdepartementet 1962 och har skaffat sig omfattande internationell erfarenhet när han tjänstgjorde i Washington DC, Guatemala City, Bangkok, Paris, Brasilia, Aten och Tokyo. I Sverige arbetade han på Rosenbad.

Sarah Noble

Sarah är direktör för avdelningen Externa Relationer och Kommunikation hos Interpeace. Hon leder och överblickar kommunikationsarbetet, insamling av pengar till Interpeace verksamhet samt ansvarar för externa relationer och att nå ut med Interpeace arbete. Under 2011 valdes Sarah till Global Shaper av World Economic Forum. Hon är dessutom kurator på Genève Hub.

Johan Lundberg

Johan Lundberg är grundare av NFT Ventures, ett riskkapitalbolag med fokus på finansiell teknologi (fintech). Johan har lång erfarenhet av marknadsföring och försäljning och ett gediget nätverk inom finanssektorn. Johan var även delaktig i etableringen av Interpeace Swedens verksamhet.